Wie ben ik?

Trotse moeder van een zoon en twee dochters die alle drie hun plekje in de maatschappij gevonden hebben. Ik ben therapeut, maar vooral mens.  Ik ben geboren en getogen in Hoek van Holland en woon niet ver van duinen, strand en zee, waar ik graag wandel met onze hond.

Daarnaast op zoek naar hoe ik mijzelf nog meer kan ontwikkelen, bezig mijzelf te spiegelen en te leren van wat het leven op mijn pad brengt. Ik deins niet terug voor uitdagingen en opdrachten en van overdragen van kennis word ik heel gelukkig.

Mijn passie

Mijn passie is mijn werk als therapeut en docent, zoeken naar nieuwe mogelijkheden, zoeken naar inzichten en  op zoek naar hoe ik de cliënt steeds beter kan begeleiden en kan uitdagen om zichzelf te ontdekken en zien wie men werkelijk is. Alle kennis die ik opgedaan heb in de opleidingen die ik gevolgd heb, met als basis TotalBodyReflex,  mag ik als docent aan de opleiding TotalBodyReflex delen.

ga naar: totalbodyreflex.com

Hoe ben ik tot nu gekomen in mijn werk als therapeut?

Mijn zoektocht begon toen één van onze kinderen al klein problemen kreeg die ik herkende. Als klein meisje had ik  veel hoofdpijn en vaak niet lekker, snel overprikkeld en wist ik met mijzelf geen raad. Ik kwam mensen tegen die mij “de weg” konden wijzen. Zo kwam ik bij een paragnost terecht die mij confronteerde met mijn gevoeligheid en mij vertelde dat ik alle ambities had om een praktijk te starten. Dat ben ik gaan onderzoeken. In 2006 ben ik afgestudeerd aan het Johan Borgman College te Utrecht. Een vierjarige opleiding tot energetisch therapeut. Daarna ben ik jaren regelmatig in Engeland geweest om bijscholingen te volgen aan het Arthur Findlay college.

“Eén van de grootste uitdagingen van ons leven, zijn wie je  bent, niet zijn wie een ander vindt dat jij moet zijn.”

Mijn gevoeligheid is de rode draad in mijn praktijk.

Zo kan ik meekijken en mee zoeken naar wat u nodig hebt, als u even stuurloos bent en de weg niet meer zo goed weet.  Daar bedoel ik mee, op zoek naar wat u weer dicht bij uzelf brengt. Samen op zoek naar wat  goed past, dat  is mijn doel.  Het is namelijk niet zo dat er een trucje is wat bij iedereen past. We zijn allemaal uniek en hebben allemaal een eigen rugzak.

Anno 2022

De invloed van alles wat er nu in de wereld gebeurd, heeft zijn weerslag op de mensheid. Dus ook op ons als individu. De oorlog in Rusland, het covid-19 virus, het weer, het water, de branden, het schudden van de aarde, 5G: het beïnvloed ons allemaal. Het is mede daardoor lastig voor veel mensen om dichtbij zichzelf te blijven en een veilige plek te vinden in de wereld.

Het leven vraagt ons om naar “binnen” te gaan, zelfs letterlijk tijdens de lockdowns. We worden uitgenodigd door de tijd te onderzoeken wie we werkelijk zijn en wat wij willen.

Door in gesprek te gaan en het behandelen met TotalBodyReflex komt er inzicht in het eigen handelen.